Imprimare
PDF

Asasinul ieșean care a ucis un sportiv s-a dat de gol pe Facebook


Un bărbat din municipiul Iaşi fugit din ţară din 2014 a fost extrădat din Marea Britanie. Vasilică Baciu a refuzat să fie predat autorităţilor române motivând că în penitenciarele din România sunt gândaci.
 
Vasilică Baciu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, în 2014. El a fost găsit vinovat pentru moartea unui sportiv de performanţă pe nume Ştefan Pavel, pe care l-a lovit la ieşirea dintr-un club din Iaşi. În timpul procesului, pentru că a fost judecat în stare de libertate, Baciu a fugit din ţară şi a mers în Marea Britanie, potrivit adevarul.ro.
 
De altfel, pe reţelele sociale, el a postat, la un moment dat, o fotografie dintr-un parc londonez. Autorităţile române l-au dat în urmărire internaţională pe Baciu, acesta fiind capturat anul acesta de englezi. În timpul procesului de extrădare, el a refuzat să fie trimis în ţară invocând condiţiile proaste din penitenciarele româneşti.
 
„Acolo sunt infecţii, mucegai şi gândaci. Nicio persoană nu ar trebui să fie expusă unor astfel de condiţii”, s-a plâns Baciu magistraţilor englezi, potrivit The Sun. Judecătorii au decis, totuşi, ca românul să îşi execute pedeapsa acasă. Potrivit ziarului britanic, Vasilică Baciu ar fi fost identificat după ce a postat pe Facebook fotografia de mai jos, ce îl înfăţişa într-un parc londonez.