Imprimare
PDF

Ambulatoriu modern la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi


Institutul de Psihiatrie Socola va putea fi modernizat si extins, iar ambulatoriul acestuia va fi dotat cu cele mai noi echipamente medicale.
Aproape 11 milioane de lei vor fi accesate prin proiectul „Lucrari de reabilitare, modernizare, extindere si dotare Ambulatoriu Integrat al Institutului de Psihiatrie Socola Iasi” in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 8- Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale.
 
Pentru ca documentatia sa poata fi depusa in vederea obtinerii finantarii, este necesar parteneriatul intre Institutul de Psihiatrie Socola si Consiliul Judetean, parteneriat care va fi supus votului consilierilor judeteni la intrunirea din data de 21 noiembrie.
 
Proiectul vizeaza reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea corpului de cladire C 21, monument istoric, vechi de 113 ani si care nu a mai beneficiat pana acum de reparatii. Imobilul este intr-un stadiu avansat de degradare atat din punct de vedere al structurii, cat si arhitectural. Se impun lucrari urgente de consolidare a constructiei si a finisajelor, cu pastrarea caracteristicilor initiale, realizarea unor compartimentari ale podului, putandu-se amenaja astfel noi incaperi, montarea unui lift, reabilitarea termica a cladirii si inlocuirea tamplariei. In plus, se intentioneaza instalarea unor sisteme de producere a apei calde, din surse alternative de energie. Totodata, proiectul prevede si dotarea ambulatoriului cu echipamente performante pentru realizarea in conditii optime a actului medical.
 
Pe langa cresterea calitatii serviciilor de specialitate, un alt beneficiu va fi reducerea semnificativa a numarului de internari, cunoscut fiind ca tara noastra se situeaza sub media europeana ca numar de consultatii in ambulatoriu.
 
Termenul limita de depunere a proiectului este de 21 decembrie 2018, 70 de procente din suma necesara reabilitarii si moderrnizarii obiectivului fiind asigurata de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar 28 de procente de catre bugetul de stat, contributia solicitantului fiind de doi la suta din valoarea totala.