Imprimare
PDF

Ambulante noi la Iasi


Autospeciale noi pentru Serviciul Judetean de Ambulanta Iasi (SAJ)  si Inspectoratul de Situatii de Urgenta ( ISU).
18 masini destinate interventiilor rapide si transportului medical asistat au ajuns la Iasi. 15 dintre acestea au intrat in parcul auto al SAJ, iar trei la SMURD.
 
Masinile sunt dotate cu defibrilatoare, echipamente si medicamente, toate putand fi utilizate in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta.
 
”Aceste ambulante sunt achizitionate prin Programul Operational Regional 2014-2020  “Imbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale” de catre Ministerul Sanatatii, program care va continua si anul viitor. Ii felicit pe toti cei ce s-au implicat alaturi de noi. Am reusit impreuna sa aducem la Iasi cel mai mare numar de ambulante pentru ca timpul de interventie al cadrelor medicale la un pacient suferind sa fie redus”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.
 
” Era o nevoie disperata de masini noi, erau foarte asteptate, mai ales ca mare parte din parcul auto al SAJ este invechit, multe dintre autospeciale avand norma de casare depasita”, a afirmat Radu Calistru, directorul SAJ Iasi.
 
Dintre cele 56 de masini alocate intr-o prima transa regiunii de nord-est, cele mai multe au revenit judetului Iasi. Guvernul a aprobat in acest an achizitionarea a peste 1.200 de autosanitare pentru serviciile judetene de ambulanta si pentru SMURD, la nivel national, valoarea totala fiind de aproape 477 milioane de lei.
 
Numarul de autospeciale noi va fi suplimentat in primul semestru al anului viitor.
 
Tot pentru a reduce timpul de interventie la un caz medical, in 2019, in judet, vor fi infiintate si trei noi puncte de lucru SMURD, la Vladeni, Raducaneni, Tibanesti si va fi extins cel de la Podu Iloaiei.
 
”In fiecare locatie va exista o autospeciala SMURD si o ambulanta ce vor deservi pacientii din aceste zone vulnerabile si vor interveni cu rapiditate acolo unde este nevoie. Acest lucru va fi posibil datorita colaborarii cu Ministerul Sanatatii, cel al Afacerilor Interne si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.  Stim foarte bine cat de greu se ajunge, mai ales iarna, la un caz medical din mediul rural, astfel ca centrele locale sunt de mare ajutor”, a mai spus presedintele CJ.