Imprimare

Ambasadorul Isarelului a felicitat Politehnica ieseana


Ambasadorul statului Israel in Romania, Excelenta Sa Tamar Samash, a trimis in cursul zilei de ieri rectorului Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iasi (TUIASI), prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, o scrisoare prin care felicita Politehnica ieseana pentru performanta de a se fi clasat intre cele mai bune universitati din lume, conform Top Shanghai 500, pe domeniul inginerie chimica.
„Permiteti-mi sa va transmit sincere felicitari pentru pozitia obtinuta de Universitatea Tehnica «Gheorghe Asachi» din Iasi in Academic Ranking of World Universities. Acest rezultat notabil reflecta munca si dedicarea pe care dumneavoastra, colectivul didactic, de cercetare si studentii dumneavoastra le-ati investit intr-una dintre cele mai de succes universitati din Romania. Va urez succes si astept cu nerabdare oportunitati viitoare de colaborare“, a transmis Excelenta Sa Tamar Samash in mesajul adresat conducerii universitatii.
 
Universitatea Tehnica din Iasi se regaseste pentru cel de-al dolea an la rand in acest top, comparativ cu anul trecut urcand o pozitie. Astfel, daca anul trecut se regasea pe una dintre pozitiile dintre 401-500, anul acesta se afla pe una dintre pozitiile dintre 301-400. Academic Ranking of World Universities, cunoscut mai ales sub numele de Top 500 Shanghai, este unul dintre cele mai prestigioase topuri universitare din lume. Astfel, Universitatea Tehnica se regaseste printre cele mai prestigioase universitati din intreaga lume. In acest top, pe una dintre pozitile dintre 401-500 se regasesc si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ si Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa“.