Imprimare
PDF

Adomnitei ii vrea la inchisoare pe Aivanoaei si Chirila


Aflat inca la conducerea Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei vrea sa scape de justitie tragandu-i la raspundere pe actualul vicepresedinte Alin Aivanoaei si pe fostul vicepresedinte Victor Chirila * daca Alin Aivanoaei a refuzat sa comenteze afirmatiile lui Adomnitei, fostul vicepresedinte s-a aratat surprinzator de relaxat cu privire la viitorul anchetei procurorilor * aflat in arest la domiciliu, Adomnitei se disculpa de orice acuzatie, ba, mai mult, a aflat de la procurori ca Teodora Jinga l-a mintit, chiar de ziua pacalelilor, cu privire la documentatia contractului incheiat cu Laser Co.

Amanunte decisive ies la iveala in ancheta dosarului "Albumul" dupa ce presedintele Consiliului Judetean si angajatele Directiei de Proiecte si Dezvoltare Durabila (DPDD) au primit arest la domiciliu. O serie de documente din ancheta arata ce faceau angajatii CJ in momentul in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au inceput interceptarile. Principalul suspect din dosar, Cristian Adomnitei, a incercat, in fata instantei, sa demonteze orice acuzatie si sa-i invinuiasca pentru prejudiciul de peste 200 mii lei pe actualul vicepresedinte CJ Iasi, Alin Aivanoaei, si pe fostul vicepresedinte Victor Chirila. Adomnitei sustine ca cei doi au semnat documentatia afacerii dintre Laser Co si CJ Iasi, fara ca el sa stie amanunte despre contract.

"Precizez ca nu am stiut despre durata de executie a contractului. Nu am semnat eu contractul, ci fostul vicepresedinte Victor Chirila. Nu am stiut cand s-a facut plata, nu eu am semnat dispozitia de plata, ci vicepresedintele Alin Aivanoaiei. Si totusi doar eu sunt aici", a declarat Adomnitei instantei de judecata.

Pe 12 martie, seful Serviciului de Audit din CJ Iasi, Fanel Constantinescu, a mers la DNA pentru a da in vileag o posibila frauda in cazul contractului cu Laser Co. Presedintele CJ Iasi sustine ca Fanel Constantinescu, in timp ce era "cablat" de procurorii DNA, ar fi avut o atitudine provocatoare asupra lui. "Fanel Constantinescu s-a dus la DNA la 12 martie 2015, spunand ca a descoperit o frauda. DNA l-a cablat si l-a trimis sa faca tot posibilul, sa aiba o atitudine cat mai provocatoare, ironica, zeflemitoare, fata de mine, seful lui direct, doar in scopul de a ma provoca, de a ma face sa reactionez, sa ii replic, pentru a contura infractiunea de favorizare a infractorului prin asa zisa umilire a auditorilor, ceea ce nu au reusit oricum, pentru ca nu i-am jignit, nu i-am umilit. Deci scopul DNA nu a fost acela de a descoperi o frauda, ca ar fi trebuit sa actioneze pe 12 martie, ci de a ma face pe mine sa comit o infractiune", a completat Adomnitei.