Imprimare

Accident sau suicid? Un copil premiant, dintr-o familie foarte cunoscuta, a cazut de la etajul 5


Aseara, politistiii nu aveau informatii certe cu privire la ce s-a intamplat cu Stefan Maximovici. Erau luate in calcul atat varianta accidentului, cat si a sinuciderii. Stefan era fiul pictorului Bogdan Maximovici, conferentiar de la Universitatea de Arte, si nepot al cunoscutei familii Doina si Doru Maximovici, notar respectiv procuror.
O adevarata tragedie a lovit o cunoscuta familie din Iasi. Fiul unui conferentiar al Universitatii de Arte si nepotul unui notar respetiv fost procuror a murit ieri, la pranz, dupa ce a cazut in conditii neclare de la etajul V. Evenimentul nefericit a avut loc pe bulevardul Anastasie Panu, acolo unde Stefan Maximovici (19 ani) locuia alaturi de mama sa. In jurul orei 12.30, un cetatean din zona a sunat la 112 si a anuntat nenorocirea. Baiatul cazuse de la balconul unui apartament de la etajul V, sansele ca medicii ce aveau sa ajunga la fata locului sa il mai salveze fiind nule.
 
„Am auzit deodata un zgomot foarte mare, cand m-am uitat era un baiat. M-am speriat foarte tare, eram socata. Respira, dadea din cap, inconstient. Il vedeam foarte des cu catelul afara. Parea un baiat foarte linistit. E un soc, eu inca il mai am in minte“, a declarat femeia care a sunat la 112. La fata locului a ajuns in scurt timp un echipaj SMURD. „Pacientul era in stop cardio-respirator, s-au inceput manevrele de resuscitare. Avea leziuni multiple, fracturi multiple. S-au continuat eforturile si la spital, dar, din pacate, nu a raspuns“, a precizat Diana Cimpoesu, sefa SMURD Iasi.
 
Politistii ajunsi la fata locului au aflat ca baiatul locuia doar cu mama sa. In prima faza, informatiile au fost obtinute de la vecini deoarece, cand a aflat vestea tragica, mama baiatului a intrat in stare de soc. Femeia nu se afla acasa atunci cand a avut loc nefericitul incident.
 
Pana la inchiderea editiei noastre, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi nu au aveau conturata o idee certa cu privire la ce s-a intamplat cu Stefan. Atat varianta unui accident, cat si cea a unei sinucideri erau luate in calcul, cazul fiind incadrat in categoria de moarte suspecta. Cert este ca, in apartament, anchetatorii nu au gasit un bilet care ar fi putut justifica o eventuala sinucidere. „S-a deschis un dosar penal. Cercetarile continua pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat“, au precizat reprezentantii Politiei Iasi.
 
Stefan Maximovici era fiului unui cadru didactic de la Universitatea de Arte, pictorul Bogdan Maximovici, care a divortat recent de sotia sa, mama lui Stefan, casatorindu-se in august a.c. cu o fosta studenta, aceasta fiind si explicatia faptului ca fiul locuia acum doar cu mama sa. Bogdan Maximovici, tatal lui Stefan, era la randul sau fiul unei cunoscute familii in Justitia ieseana: notarita Doina Maximovici si fostul procuror de Curte de Apel Doru Maximovici. Potrivit vecinilor, parintii baiatului erau divortati de ceva timp, aceeasi vecini caracterizandu-l pe adolescent ca fiind „introvertit“. Stefan a fost olimpic in perioada in care a urmat cursurile Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“, fiind un pasionat de matematica. Anul acesta, baiatul a fost admis cu brio examenul de bacalaureat, obtinand nota 9,56.
 
La Matematica si Informatica, materiile sale preferate, a obtinut 10. Acum cateva saptamani, baiatul a fost admis cu media 8,58 la Facultatea de Informatica a Universitatii „Al.I. Cuza“ din Iasi. Mostenind se pare si talentul tatalui, Stefan era pasionat si de pictura, fiind chiar premiat la unele concursuri scolare de profil.