Imprimare
PDF

A XI-a editie a manifestarii cultural-interactive „Mesteri si mestesuguri traditionale din Moldova”


Asociatia “ART-Mestesugurile Prutului”- Iasi, in colaborare cu Primaria Municipiului Iasi organizeaza, in An Centenar, a XI-a editie a manifestarii cultural-interactive „Mesteri si mestesuguri traditionale din Moldova”, ce se va desfasura in perioada 2 – 4 noiembrie 2018, pe Pietonalul Stefan cel Mare si Sfant ( in fata Mitropoliei), Iasi.
Vor fi prezenti aprox. 40 mesteri populari, atat din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, cat si din alte zone etnografice ale tarii. Organizat pe durata a trei zile, evenimentul promoveaza valorile perene ale culturii traditionale romanesti, cu precadere din Moldova si Republica Moldova, dar si transmiterea acestora catre tanara generatie. Programul manifestarilor este variat si deosebit, cuprinzand: ateliere de creatie interactiva de olarit, pictura icoane, cioplitura lemn, incondeiere oua, impletituri din fibre vegetale, tesaturi, ateliere demonstrative destinate copiilor, dar si adultilor ; expunere cu vanzare de obiecte mestesugaresti autentice ale mesterilor populari veniti la Iasi din Moldova si din alte zonele etnografice ale tari, precum si din Republica Moldova.
Vor fi prezenti elevii premianti de la taberele si atelierele de creatie populara desfasurate de asociatia noastra prin programe educationale si proiecte cu scoli si ONG-uri.