Imprimare
PDF

A patra editie Rocanotherworld va avea loc in perioada 20-23 iunie 2019


A patra editie Rocanotherworld va avea loc in perioada 20-23 iunie 2019, in doua locatii din Iasi: Partia de Schi si o locatie noua ce urmeaza a fi anuntata.
Noutatile si proiectele festivalului vor fi anuntate in perioada urmatoare pe pagina de Facebook Rocanotherworld.
 
Retrospectiva Rocanotherworld 2018
 
Editia cu numarul 3 a festivalului Rocanotherworld a presupus un eveniment complex, ce a inclus muzica, arta contemporana, design, gastronomie si diverse alte activitati recreative. Timp de 3 zile, 30.000 de participanti s-au bucurat de muzica si programele celor peste 70 de artisti din tara si din strainatate.
 
Desfasurat la partia de schi si la Galeria de Arta Urbana Genesis in perioada 22-24 iunie 2018, festivalul si-a concentrat toate fortele pe sustinerea comunitatii, iar artistii au concertat pro bono. Donatiile in valoare de 8.000 de euro vor fi directionate catre HALA FIX, cel mai mare teatru independent din tara (5.000 de euro) si catre un fond pentru proiecte si artisti independenti (3.000 de euro). Beneficiarii fondului Rocanotherworld vor fi alesi in urma unui Open Call ce urmeaza a fi lansat la finalul lunii Februarie.
 
Recunoasterea aspectului caritabil si implicarea in dezvoltarea comunitatii a venit si din partea Printului Nicolae al Romaniei care a participat in calitate de ambasador oficial al evenimentului.
„Ne bucuram ca implicarea comunitatii si a publicului creste de la an la an si ca am reusit sa sustinem impreuna cauze sociale si sa asiguram continuitatea activitatilor artistilor independenti. Speram ca actiunile caritabile sa devina un trend, iar comunitatea ieseana sa devina trendsetter. Le multumim tuturor artistilor si voluntarilor care au muncit pro bono si au contribuit la formarea unui fenomen. Trebuie sa-l ducem mai departe.”, au declarat organizatorii.
 
Festivalul Rocanotherworld a debutat in anul 2016 si l-a avut ca inspiratie pe Ioan Dan Niculescu („Roca”) — designer, calator, DJ, gurmand, antreprenor si deschizator de suflete. Toate activitatile sunt conturate in jurul dorintei de a oferi si a principiilor pe care acesta le-a imbratisat de-a lungul vietii: Fii curios! Fii diferit! Fii pentru altii!