Imprimare
PDF

A început școala! A început haosul în traficul ieșean


Prima zi de școală a declanșat haosul în traficul din Iași. De la primele ore ale dimineții s-au format ambuteiaje pe arterele principale ale municipiului.
 
Mai multe echipaje de la Poliția Rutieră au fost trimise în teren pentru a coordona circulația. Este o zi importantă pentru elevii și părinții din toată țara.
 
O zi așteptată cu emoții și cu temeri.Potrivit ministrului Educaţiei, Monica Anisie, 12.423 de unităţi de învăţământ vor funcţiona în scenariul verde, 4.915 unităţi în scenariul galben și 263 de unităţi în scenariul roşu.
 
Autoritățile au realizat un ghid cu recomandări pentru școlari și părinți, cu reguli menite să reducă la minimum riscul răspândirii noului virus: purtarea măștii, păstrarea distanței și spălarea mâinilor.
 
Autoritățile recomandă ca deplasarea către școală ar fi de preferat să se facă pe jos pentru evitarea mijloacelor de transport în comun.
Dacă acest lucru nu este posibil, atunci purtați obligatoriu masca de protecție și dezinfectați-vă mâinile după ce coborâți.
 
În pauză, trebuie păstrată distanța de cel puțin 1 metru față de colegi dacă sunteți în clasă, unde se presupune că aveți și mască. Afară, fără mască, distanța poate fi mărită la 1,5 metri.
 
Nu este recomandat schimbul de obiecte personale precum telefonul sau manualele și se impune dezinfectarea mâinilor după orice contact cu suprafețe comune.
 
În plus, pe ultima sută de metri, autoritățile din educație au anunțat în weekend că vestitul aviz epidemiologic care în fiecare an era luat de părinți de la medicul de familie și lăsat la școală, nu mai este necesar. A fost însă prea târziu pentru miile de părinți care au stat la cozi pentru a-l obține.