Imprimare
PDF

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Infrastructurii de Tramvai Iași – Dancu


Anunțul a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, pe Facebook. Iată ce a precizat edilul!
 
După mai bine de 40 de ani, din nou, Fondurile Europene continuă să schimbe Iașul în bine! Astăzi, la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, am semnat, împreună cu ministrul Ion Ștefan, contractul „Reabilitarea Infrastructurii de Tramvai Iași – Dancu”.
 
Un moment istoric deoarece:
1. Cu acest tronson finalizăm modernizarea întregii rețele de linii de tramvai din tot orașul, modernizare ce a fost demarată acum mai bine de 125 de ani;
2. Am rezolvat o problema grea a localității Dancu, ce trenează de peste trei decenii;
3. Am eliminat riscul de a pierde 4 tramvaie noi, atât de necesare orașului. Ultimele tramvaie, marca Tatra, au fost aduse la Iași în urmă cu 40 de ani.
4. Vom fi primul oraș din țara care va avea toată infrastructura de tramvai nouă.
5. Modernizarea a fost făcută cu finanțare nerambursabilă, deci fără presiune pe umerii ieșenilor.
 
Proiectul, în valoare de 104.022.631.88 lei, va fi realizat în 36 de luni și are ca principal obiectiv reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și strada Aurel Vlaicu și capătul din Dancu.
 
Vreau să mulțumesc Comisiei Europene că a acordat această posibilitate Iașului, finanțând proiecte ce au dus la îmbunătățirea calității transportului public electric! Aduc, de asemenea, mulțumiri domnului ministru Ion Ștefan și echipei domniei sale pentru faptul că au reușit, în doar câteva luni, să deblocheze un proiect vital pentru transportul public ieșean ce a întârziat nepermis de mult (noi l-am depus spre finanțare tocmai din anul 2016)! Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor mei, Consiliului Concurentei și ieşenilor, în special locuitorilor din cartierele Tătărași și Dancu, pentru răbdare și încredere! Le promit că voi face tot posibilul ca lucrările, ce vor demara în luna iulie, să se termine cât mai repede posibil!