Imprimare
PDF

Vladimir Putin: „Situatia mondiala e tot mai haotica. Sper ca bunul simt va izbuti”


Presedintele rus Vladimir Putin si-a exprimat sperranta ca, in cele din urma, „bunul simt” va izbuti in lumea moderna, care a devenit „tot mai haotica.”
 Reactia sa vine in contextul in care presedintele american Donald Trump a amenintat ca va ataca Siria, ca urmare a presupusului atac chimic dintr-un orasel situat in enclava Ghouta de Est.
 
„Starea relatiilor internationale este ingrijoratoare; situatia din lume devine tot mai haotica. Chiar si asa, speram in continuare ca bunul simt va izbuti in cele din urma si ca relatiile internationale vor avea un curs constructiv, iar ca intregul sistem mondial va deveni mai stabil si mai predictibil”, a spus liderul de la Kremlin miecuri, in cadrul unei ceremonii de primire a noilor ambasadori in Rusia, informeaza RT.
 
Totodata, presedintele rus a precizat ca Moscova va continua sa pledeze pentru consolidarea securitatii regionale si globale si se va angala pentru „respectarea responsabilitatilor internationale si dezvoltarea cooperarii cu partenerii Rusiei, pentru o baza constructiva si bazata pe respect.”
 
„Vom promova in lume o agenda pozitiva, orientata spre viitor si actionam pentru a asigura o dezvoltare stabila, cat si pentru o omenire prospera si infloritoare”, a mai spus el.
 
Precizarile lui Vladimir Putin vin la scurt timp dupa ce presedintele american Donald Trump a avertizat Rusia sa se pregateasca pentru „rachete noi si inteligente”, care vor fi lansate in Siria. La randul sau, Moscova a precizat ca va intercepta si dobori orice racheta pe care americanii o vor lansa asupra Siriei.