Imprimare

Uraganul “cosmar” va lovi joi estul SUA. Avertismentul presedintelui Trump


Uraganul Florence a pierdut in ultimele 24 de ore doua categorii de intensitate, scazand de la 4 la 2. Chiar si asa, expertii avertizeaza ca potentialul sau distructiv ramane considerabil.
Asadar, uraganul ″cosmar” va ajunge, la sfarsitul zilei de joi, pe coasta de est a Statelor Unite. “E pericol de inundatii extreme”, avertizeaza oficialii americani, in frunte cu presedintele Trump. Si le cer oamenilor sa nu ignore atentionarile.
 
Dupa o serie de avertismente scrise pe Twitter, presedintele s-a adresat americanilor printr-un mesaj video, pentru a sublinia pericolul ce vine odata cu uraganul Florence. Trump avea lectia invatata, dupa ce i-a chemat, in Biroul Oval, pe seful Agentiei pentru situatii de urgenta si pe secretarul Securitatii interne ca sa le explice, pe harta, cum vine uraganul Florence. De asemenea, presedintele a fost informat despre evacuari si pregatirile echipelor de interventie.
 
In unele locuri, cantiatea de precipitatii ar putea fi de ordinul sutelor de litri pe metru patrat - au avertizat oficiali Agentiei federale pentru mangementul situatiilor de urgenta.
 
Potrivit centrului national de monitorizare a uraganelor, Florence este acum la categoria patru - cu doar o treapta mai jos decat cel mai mult posibil. Asta inseamna ca vantul va atinge peste 210 kilometri pe ora.
 
Peste 1,7 milioane de oameni din trei state au primit ordin de evacuare.