Imprimare
PDF

Un student olimpic rus l-a sfidat pe Vladimir Putin. Gestul facut in prezenta liderului rus


Vladimir Putin a fost provocat de un student olimpic rus care a venit imbracat cu un tricou cu mesajul ”Navalnii2018” (slogan al opozantului lui Putin - Aleksei Navalnii) la o intalnire cu liderul rus, la Soci.
Un student olimpic rus nu s-a temut sa-l sfideze pe Vladimir Putin in timpul unei vizite a liderului rus la Soci unde s-a intalnit pe 1 septembrie cu elevi si studenti in cadrul Centrului Educational Sirius.
 
Intr-o fotografie de grup cu studenti care au participat la olimpiade internationale, un tanar apare cu un hanorac descheiat sub care se poate citi pe tricou mesajul Navalnii2018 - slogan folosit de unul dintre opozantii lui Putin.
 
Fotografia a trecut si de scrutinul atent al PR-ului de la Kremlin si a ajuns pe pagina oficiala a presedintiei ruse spre uimirea corespondentilor internationali aflati in Moscova.
 
Aleksei Navalnii a capatat popularitate mai ales in pres internationala, criticand coruptia si regimul lui Vladimir Putin. In Rusia este popular printre tineri, mai ales elevi si studenti. A ajuns de notorietate si faptul ca Putin a refuzat sa-i pronunte numele in public.
 
”Navalnii a ajuns in sfarsit la Kremlin... pe site” a comentat pe Twitter jurnalistul Kevin Rothrock.
 
”Un student l-a trolat pe Putin purtand un tricou cu Navalnii” a scris un alt jurnalist Lucian Kim.