Imprimare

Un politician italian a aruncat la gunoi lucrurile unui roman sarac. Reactia localnicilor


Viceprimarul orasului Trieste a ajuns in centrul unui scandal dupa ce s-a laudat ca i-a aruncat la gunoi hainele si paturile unui roman fara adapost care doarme pe strazi.
Paolo Polidori, viceprimarul orasului Trieste, membru al partidului Lega si partizan declarat al politicilor vicepremieruluI Matteo Salvini, s-a laudat pe Facebook ca a aruncat la gunoi paturile, hainele si salteaua unui barbat fara adapost. A tinut sa precizeze si ca apoi s-a spalat pe maini.
 
„Acum locul arata decent. Semnalul e clar: toleranta zero! Eu vreau ca orasul sa fie curat”, a conchis politicianul, potrivit Today.it. Polidori a mai fost acum cativa ani in centrul unui scandal privind declaratii antisemite, fiind si amendat atunci.
 
Postarea sa a starnit rapid controverse. Polidori s-a aparat, spunand ca omul fara adapost este un roman care are antecedente penale si castiga peste 100 de euro pe zi din cersit. Edilul mai afirma ca barbatul ar putea fi adapostit de serviciile sociale, dar de fiecare data refuza si ajunge din nou pe strazi.
 
Insa criticii sai spun ca temperaturile au scazut in acea noapte in Trieste sub zero grade, iar Andreea Marcucci, liderul grupului social-democrat din Senat, a sugerat chiar ca viceprimarul ar trebui sa demisioneze.
 
Intre timp, localnicii s-au mobilizat si au strans haine si paturi pentru roman. I-au lasat si un mesaj prin care isi cer scuze in numele orasului Trieste.