Imprimare
PDF

Un model român i-a uimit pe medici. A luptat 74 de zile cu noul coronavirus


Modelul român Bianca Dobroiu (22 de ani) a reuşit să învingă COVID-19 după nu mai puţin de 74 de zile de luptă cu această boală.
 
Povestea i-a uimit pe italieni, fiind relatată în cotidianul La Repubblica.
 
Bianca Dobroiu lucrează în industria modei şi ar fi contractat coronavirusul în luna februarie, la un eveniment desfăşurat la Milano. Timp de 74 de zile, ea s-a luptat cu boala. „O emoţie unică, nu mi se pare adevărat, au fost nişte zile foarte lungi, cred că nu mi-am analizat atât de mult camera… Doctorul m-a trezit ieri dimineaţă: Eşti fericită? Eşti negativă! Am sărit din pat. A fost un coşmar, cei care nu au trăit pe propria piele nu pot înţelege. A fost un coşmar, cine nu a experimentat pe propria piele nu poate înţelege”, a declarat Bianca pentru La Repubblica.
 
Bianca Dobroiu a făcut nu mai puţin de 11 teste anti-COVID: 7 au ieşit pozitive, 2 au fost incerte şi 2 negative.
 
„Din câte ştim, este un record. Acum trebuie să înţelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze şi analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Sunt opt  pacienţi pozitivi de peste opt săptămâni”, a declarat medicul Luciano Attard, de la spitalul de boli infecţioase Sant’Orsola.
 
Bianca Dobroiu a spus că primele simptome au fost febră de 40 de grade, tuse uscată, dureri musculare şi dureri puternice de cap. „Sunt în regulă de pe 10 sau 12 martie. În ultima vreme nu mai ştiu ce să fac. Mă antrenez puţin, citesc, mă uit la seriale TV, dar este o situaţie foarte dificilă”, a mai adăugat modelul.