Imprimare
PDF

Un avion cu 103 persoane la bord s-a prabusit in Mexic la scurt timp dupa decolare


Un avion cu 99 de pasageri la bord si 4 membri ai echipajului s-a prabusit in orasul Durango, Mexic, la 5 minute de la decolare, relateaza presa locala, citata de BBC. Guvernatorul statului Durango a declarat ca nimeni nu a fost ucis.
Un avion de pasageri s-a prabusit marti seara la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul Guadalupe Victoria din statul mexican Durango. La bord se aflau 99 de pasageri si 4 membri ai echipajului, potrivit unor informatii revizuite, relateaza Reuters. Guvernatorul statului Durango a declarat presei locale ca nimeni nu a fost ucis in accidentul aviatic, insa sunt persoane ranite.
 
37 au fost spitalizate, iar doua sunt in stare critica.
 
Compania aeriana Aeromexico a confirmat ca este vorba de zborul AM2431 de pe ruta Durango - Mexico City. Aeronava prabusita este un Embraer 190 cu o capacitate de 100 de locuri. Avionul s-a prabusit la 10 km de Aeroportul International Guadalupe Victoria.
 
Potrivit presei locale, aeronava s-a prabusit la 5 minute de la decolare iar pasageri au fost vazuti indreptandu-se catre un drum din apropiere pentru a cere ajutor, relateaza BBC.
 
Guvernatorul statului Durango a comunicat ca echipele de salvare au intervenit la locul accidentului, declarand unei televiziuni locale ca unii martori au auzit “o bubuitura”, iar imediat dupa aceea avionul a ajuns la sol.
 
Imagini difuzate de televiziunile locale arata o coloana de fum care se ridica dintr-o zona aflata in apropierea aeroportului. Un reporter al cotidianului Milenio a declarat ca unii pasageri au mers pana la o autostrada pentru a cauta ajutor.
 
In imaginile transmise la televiziune se putea vedea coada avionului, cu logo-ul Aeromexico, pe un camp cu vegetatie.