Imprimare
PDF

Un afgan a recunoscut ca a comis atacul cu cutitul din Viena pentru ca era nemultumit de viata lui


Un tanar afgan a recunsocut ca este autorul atacului cu 4 raniti din Prater.
Un afgan de 23 de ani a recunoscut joi ca este autorul a doua atacuri cu cutitul comise pe strada la Viena, soldate cu patru raniti, dintre care unul este in stare critica, a anuntat politia, relateaza AFP.
 
Suspectul a negat ca ar fi vorba de vreo motivatie politica.
 
Retinut miercuri seara la scurt timp dupa producerea faptelor, tanarul a spus ca este toxicoman si ca a actionat “pentru ca era intr-o stare agresiva si nemultumit de viata sa”.
 
Suspectul a recunoscut ca este autorul unui prim atac care a vizat un cuplu de austrieci de 67 si 56 de ani si fiica lor de 17 ani, apoi al unui al doilea atac asupra unui alt afgan, in varsta de 20 de ani, in urma caruia a fost arestat.
 
Prima agresiune a avut loc pe artera comerciala Praterstrasse, iar a doua la o distanta de 700 de metri, in nodul urban Prater, considerat un centru nevralgic al traficului de droguri din Viena. Atacurile au atras desfasurarea unor importante forte de politie.
 
Suspectul a spus ca se cunostea cu compatriotul sau si ca a avut cu acesta un diferend legat de droguri, conform anchetatorilor.
 
Barbatul ranit, in varsta de 67 de ani, se zbatea joi intre viata si moarte, a precizat politia, care a mai spus ca celelalte trei victime sunt in afara oricarui pericol.