Imprimare
PDF

Ucraina: 9.300 de dolari pentru o statuie a lui Lenin, vanduta la licitatie!


Lenin inca este pretuit in Ucraina! O statuie a lui a fost vanduta marti la licitatie cu 254.000 de grivne (aproximativ 9.300 de dolari) in orasul ucrainean Ciop, aflat la granita cu Ungaria si Slovacia, relateaza EFE, citata de Agerpres.
 
O persoana careia nu i s-a dezvaluit numele a participat la licitatie si a cumparat statuia la pretul de pornire, a informat primaria orasului.
 
Statuia, care are 4 metri inaltime si cantareste 3.700 de kilograme, era instalata in centrul orasului inainte de a fi mutata la Casa Veteranilor. Ulterior, statuia a fost demontata, conform legii care interzice simbolurile comuniste aprobata de autoritatile ucrainene.
 
Banii obtinuti din licitatie vor intra in visteria administratiei locale a orasului Ciop, cel mai occidental oras al tarii.
 
Este pentru prima data cand o statuie a lui Lenin este scoasa la licitatie in Ucraina, unde, dupa inlaturarea in 2014 a presedintelui prorus Viktor Ianukovici, au fost demontate si distruse numeroase monumente si busturi ale liderului sovietic.
 
Parlamentul ucrainean a aprobat numeroase legi care interzic simbolurile comuniste si au echivalat nazismul cu stalinismul, pozitie pe care presedintele rus, Vladimir Putin, o respinge transant.
 
Ultima statuie a lui Lenin a fost demontata in octombrie din regiunea Cernigov, de la frontiera cu Belarus.