Imprimare
PDF

Trump si-a mai pierdut un om de incredere. Demisia a ridicat multe semne de intrebare


Cu patru saptamani inainte de alegerile de la jumatatea mandatului, Donald Trump isi pierde unul dintre oamenii de incredere si printre putinii care i-au ramas loiali.
Este vorba despre ambasadoarea Statelor Unite la ONU care a anuntat ca ramane in functie doar pana la sfarsitul anului.
 
Nu a dat nicio explicatie pentru decizia sa, dar pare sa fie in relatii excelente cu presedintele american.
 
Nikki Haley, ambasador SUA la ONU: “Va multumesc, dle presedinte. A fost onoarea vietii mele.”
 
Donald Trump a organizat o conferinta de presa comuna in Biroul Oval, in cadrul careia a fost anuntata plecarea din functie a ambasadoarei Statelor Unite la ONU. Nikki Haley nu a a oferit o explicatie clara, spunand doar ca nu este adepta mandatelor lungi si ca nu pleaca din motive personale.
 
Nikki Haley, ambasador SUA la ONU: “Nu, nu candidez la presedintie in 2020. Pot sa va promit insa ca o sa fac campanie pentru el.”
 
De altfel, Haley a avut doar cuvinte de lauda la adresa lui Donald Trump, spunand ca America este mai respectata acum in lume. Si nu doar despre presedinte a vorbit in acesti termeni.
 
Nikki Haley, ambasador SUA la ONU: “Nu pot spune destule lucruri bune despre Jared si Ivanka. Fac multe lucruri in culise despre care as vrea sa se stie mai mult, fiindca suntem o tara mai buna datorita prezentei lor in administratie.”
 
Anuntul neasteptat al demisiei a ridicat semne de intrebare, mai ales ca vine cu mai putin de patru saptamani inainte de alegerile de la jumatatea mandatului. De altfel, fosta guvernatoare a Carolinei de Sud era unul dintre putinii membri ai administratiei Trump respectati de ambele tabere.
 
Max Boot, analist: “Nikki Haley era considerata in general drept unul dintre adultii din administratia Trump, un politician foarte talentat, in stare sa se inteleaga cu presedintele Trump, dar si sa-si cultive o identitate distincta.”
 
Este drept ca a fost banuita ca ar fi scris celebrul editorial anonim despre rezistenta din interiorul Casei Albe, dar a negat categoric acest lucru. Iar prietenia pe care i-a aratat-o Trump demonstreaza ca nu o banuieste de asa ceva.