Imprimare
PDF

Trump anunta conditiile in care s-ar putea retrage din Organizatia Mondiala a Comertului


Presedintele american Donald Trump a avertizat, joi, ca Statele Unite s-ar putea retrage din Organizatia Mondiala a Comertului (OMC). 
„Daca nu se imbunatateste, m-as retrage din OMC”, a declarat el intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg News, preluata de DPA, citat de Agerpres.
 
Liderul de la Casa Alba a mai criticat si alte dati OMC, despre care a sustinut ca trateaza „foarte rau” SUA. El a promis ca va reforma politica Statelor Unite in domeniul comercial si a declansat conflicte cu diferiti parteneri economici, printre care Uniunea Europeana, Canada si Mexicul (in cadrul NAFTA, acordul de liber schimb in America de Nord) si China, pentru care a introdus sau a majorat tarifele de import.
 
In acelasi interviu de joi, citat si de Reuters, Trump a respins o oferta facuta cu cateva ore inainte de comisarul european pentru comert, Cecilia Malmstrom. Aceasta anuntase ca Uniunea Europeana ar putea renunta la taxele asupra importului de automobile, daca Statele Unite iau o masura similara.
 
Presedintele american nu a acceptat propunerea si a adaugat ca politicile comerciale ale UE sunt „aproape la fel de rele ca ale Chinei”.