Imprimare
PDF

Tren de mare viteza, evacuat in Germania. Ce s-a gasit in el


Un tren care circula de la Würzburg la Frankfurt a fost oprit si evacuat intr-o gara din sudul Germaniei, dupa ce un pasager a gasit o substanta suspecta.
Echipe de interventie au fost mobilizate duminica seara la evacuarea unui tren de mare viteza in sudul Germaniei, dupa ce un pasager a descoperit un vas Petri (folosit pentru cultivarea microorganismelor sau mostrelor de animale sau plante) continand o substanta necunoscuta, informeaza agentiile de presa Belga si dpa.
 
Trenul circula de la Würzburg la Frankfurt si a fost evacuat in statia Aschaffenburg, dupa ce un pasager i-a alertat pe pompieri, a precizat pentru dpa un purtator de cuvant al politiei germane.
 
Obiectul, un vas transparent circular, adesea folosit in biologie, a fost indepartat in conformitate cu un protocol riguros de securitate.
 
Conform datelor unei anchete preliminare, nicio persoana nu a fost afectata. Aerul din tren a fost analizat si nu prezinta nereguli.
 
Vagonul in care a fost descoperit vasul Petri a fost scos din garnitura si trenul si-a putut relua calatoria cu o intarziere de doua ore.
 
Obiectul suspect a fost dus la un laborator pentru examinare, dar autoritatile nu cred ca substanta descoperita in el este toxica, potrivit Belga.