Imprimare
PDF

Tony Blair: “Exista 50%-50% sanse sa fie organizat un nou referendum cu privire la Brexit”


Exista 50%-50% sanse sa fie organizat un nou referendum cu privire la Brexit, a declarat fostul prim-ministru britanic, Tony Blair, intr-un interviu acordat pentru Reuters.
“Indiferent ce ofera Brexit-ul in momentul de fata, va rezulta in daune economice semnificative”, a declarat Tony Blair.
 
“Cred in continuare ca este posibila soparea Brexit-ului, cred ca nu exista o majoritate in parlament pentru niciuna dintre propunerile pe care prim-ministrul le prezinta”, a adaugat fostul prim-ministru.
 
In plus, el a precizat ca doreste un al doilea referendum.
 
Tony Blair a mai subliniat ca autoritatile europene de reglementare nu vor ca centrul finaciar european sa iasa din orbita lor, ajungandu-se astfel la pierderea de locuri de munca in sectorul financiar.
 
“De ce sa ne cream aceasta problema intr-un domeniu ale economiei globale in care avem preeminenta?”, adaugand ca guvernul britanic nu a tinut cont de interesele sectorului de servicii - de altfel si cel mai important sector al economiei britanice.
 
De asemenea, Tony Blair a mai indicat ca daca Brexit-ul va avea, intr-adevar, loc si daca va fi urmat de un cabinet laburist condus de Jeremy Corbyn, atunci Marea Britanie s-ar putea confrunta cu “o situatie cu adevarat daunatoare si dificila”.
 
“Aceasta este problema cu politicile ambelor partide mari: par sa creada ca Brexit-ul poate fi pus in aplicare si pe urma sa initieze o intreaga legislatie sociala pentru a face capitalismul mai corect si mai egal si asa mai departe”, a declarat Blair.
 
“Trebuie sa se trezeasca si sa inteleaga faptul ca, daca produci Brexit-ul, prioritatea numarul unu va fi mentinerea atractivitatii acestui loc pentru ca investitorii sa vina”, a adaugat el.
 
Tony Blair s-a aflat in fruntea guvernului de la Londra intre anii 1997 si 2007.