Imprimare
PDF

Sute de turisti, blocati pe un vulcan din Indonezia dupa cutremur. Primesc mancare din elicopter


Sute de turisti au ramas blocati pe Rinjani din insula indoneziana Lombok in urma seismului cu magnitudinea 6,4.
Una dintre cele trei rute principale spre varful Muntelui Rinjani din insula indoneziana Lombok a fost degajata, dupa ce un puternic cutremur cu magnitudinea 6,4 produs duminica a izolat sute de turisti pe versantii vulcanului, a precizat luni autoritatea care administreaza parcul national, potrivit Reuters.
 
″Traseul Senaru de pe muntele Rijani este acum eliberat″⁣, a precizat Parcul National Mount Rijani pe Twitter.
 
″Un elicopter este folosit pentru a oferi echipamentele necesare turistilor care inca se mai afla in zona″⁣, se mai spune in mesajul de pe Twitter.
 
Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al agentiei pentru interventie in caz de dezastre, a declarat duminica seara ca dintre cei 820 de oameni care se aflau pe versantii vulcanului in momentul producerii cutremurului, 246 au fost evacuati cu succes.
 
Bilantul seismului cu magnitudinea 6,4 urcase la 16 morti luni dimineata, potrivit unui oficial din partea agentiei pentru interventie in caz de dezastre din West Nusa Tenggara.
 
Cutremurul, al carui epicentru a fost situat la adancime mica, de sapte kilometri, a avut loc la ora locala 06:47 duminica (22:47 GMT sambata).
 
Seismul s-a produs la 50 de kilometri nord-est de Mataram, principalul oras din Lombok. Aceasta insula este o destinatie turistica celebra si este situata la o suta de kilometri est de insula Bali.
 
Cutremurele sunt frecvente in Indonezia, situata pe Cercul de Foc al Pacificului, zona foarte activa din punct de vedere seismic.