Imprimare
PDF

SUA au blocat fabricarea de arme cu ajutorul imprimantelor 3D


Un judecator federal din Seattle a blocat lansarea de software care ar permite consumatorilor sa isi creeze arme de foc cu ajutorul imprimantelor 3D, scrie BBC.
Gruparea pentru sustinerea accesului la arme, Defense Distributed, urma sa publice online planurile digitale incepand cu 1 august, scrie News.ro.
 
Firma ajunsese la o intelegere cu administratia Trump in iunie pentru a publica legal planurile. Insa opt state si capitala Washington au dat in judecata guvernul luni pentru a bloca intelegerea, argumentand ca armele ar putea fi un risc pentru siguranta oamenilor.
 
Judecatorul federal, Robert Lasnik, a emis un ordin de interzicere temporar oprind astfel lansarea cu cateva ore inainte sa inceapa oficial, declarand ca planurile digitale ar putea ajunge pe mainile cui nu trebuie.
 
„Exista imprimante 3D la colegii si in spatiile publice si exista potentialul ca lumea sa se raneasca ireparabil”, a declarat Lasnik.
 
Procesul a fost intentat in Seattle de procurorul general al statului Washington, Bob Ferguson si mai implica statele New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania, Oregon, Maryland si District of Columbia (Washington).
 
Presedintele Donald Trump a afirmat pe Twitter inainte de anuntarea deciziei ca vanzarea armelor de foc 3D catre public „nu are sens”.