Imprimare
PDF

Siria, acuzata de SUA ca sprijina Statul Islamic in actiunea de inaintare spre orasul Alep


Armata siriana, acuzata de Statele Unite ale Americii ca a lansat lovituri aeriene pentru a ajuta luptatorii gruparii Statul Islamic sa avanseze catre orasul Alep, in nordul tarii, potrivit unor mesaje postate pe contul Twitter al Ambasadei SUA din Siria,potrivit telegtaph.co.uk.

Statele Unite si-au suspendat activitatea la ambasada lor din Damasc in 2012, dar publica in continuare mesaje pe contul de Twitter al acesteia, potrivit carora presedintele sirian Bashar al-Assad si-a pierdut de mult timp legitimitatea si ”nu va fi niciodata un partener eficient in lupta impotriva terorismului”.

”Rapoarte indica faptul ca regimul (de la Damasc) lanseaza atacuri aeriene care sprijina avansarea SI catre Alep, ajutand extremistii in actiunile lor impotriva populatiei siriene”, se arata intr-un mesaj postat luni seara pe contul de Twitter al ambasadei.

Reports indicate that the regime is making air-strikes in support of #ISIL's advance on #Aleppo, aiding extremists against Syrian populationJune 1, 2015

Anterior, oficiali sirieni au calificat ca ”absurde” acuzatiile lansate de Washington si de activisti ai opozitiei siriene potrivit carora armata siriana a ajutat Statul Islamic in lupta impotriva fortelor insurgente rivale siriene.

”Armata siriana lupta impotriva Statului Islamic in toate zonele in care acesta este prezent in Siria”, a declarat o sursa militara siriana.

Bashar al-Assad si oficiali sirieni au facut apel in nenumarate randuri la o cooperare internationala in lupta impotriva jihadistilor din Siria. Agentia de stiri oficiala siriana Sana a anuntat marti ca armata a ”eliminat” un numar de luptatori ai Statului Islamic in guvernoratul Alep si ca lovituri aeriene au distrus vehicule ale gruparii jihadiste.