Imprimare

Rusia isi intareste fortele din Marea Neagra. Submarine noi cu rachete de croaziera


Comandantul flotei ruse din Marea Neagra a confirmat intarirea fortelor navale ale Kremlinului in zona.
Flota rusa a Marii Negre a primit in dotare in ultimii trei ani o serie de nave noi de diferite tipuri, a declarat comandantul flotei, amiralul Aleksandr Vitko, intr-un interviu aparut miercuri in publicatia Krasnaia Zvezda, preluata de Xinhua.
 
Potrivit lui Vitko, Flota Marii Negre a primit din 2015 doua fregate noi, sase submarine diesel-electrice echipate cu rachete de croaziera, si mai mult de zece nave de contra-sabotaj si patrulare.
 
De asemenea, flota a fost dotata cu doua remorchere puternice de noua generatie, platforme de scufundare modulare, o macara plutitoare puternica si un numar de alte nave-suport, care au inceput imediat sa indeplineasca misiuni in Marea Mediterana si in Marea Neagra, a mai spus comandantul.
 
Totodata, flota a incheiat formarea unei brigazi submarine, care include sase submarine noi in portul Novorosiisk de la Marea Neagra, a afirmat Vitko.
 
‘De aceea, putem vorbi deja despre o renastere a fortelor submarine ale Flotei Marii Negre’, a subliniat el.
 
Conform ‘Principiilor de baza ale politicii navale a Rusiei pana in 2030’, document aprobat anul trecut de presedintele Vladimir Putin, obiectivul Rusiei este ca fortele sale navale sa ajunga intre primele doua din lume in ce priveste capabilitatile de lupta, mentioneaza Xinhua.