Imprimare
PDF

Rusia ar putea trimite de vase de razboi in Caraibe ca urmare a intaririi fortelor americane in Marea Neagra


Rusia ar putea trimite vase de razboi in Caraibe, daca SUA continua sa-si intareasca prezenta in Marea Neagra, a declarat miercuri capitanul de vas Mihail Nenacev, presedintele Miscarii ruse de sustinere a flotei, potrivit RIA Novosti.

In opinia capitanului rus, prezenta fregatei americane USS Taylor in Marea Neagra reflecta tendinta SUA de "a inflama tensiunile" in regiune si constituie "o manifestare de impertinenta" fata de Rusia, potrivit Agerpres.

"Consider comportamentul SUA in Mediterana si in Marea Neagra o tentativa de a inflama tensiunile in raport cu Rusia si de a face presiuni asupra aliatilor europeni ai Washingtonului", a afirmat Nenacev, conform agentiei de presa ruse.

Fortele navale ale SUA si-ar putea intari in curand prezenta in Marea Neagra, a adaugat Mihail Nenacev, avertizand ca, in acest context, Rusia ar putea studia posibilitatea de a desfasura vase de razboi in Caraibe si in alte regiuni apropiate de apele teritoriale americane.

Fortele navale americane au anuntat miercuri ca fregata lansatoare de rachete USS Taylor a revenit in Marea Neagra pentru "a mentine pacea si stabilitatea in regiune".

La inceputul lunii februarie, USS Taylor a fost trimisa in Marea Neagra impreuna cu nava de comanda Mount Whitney, insa, in urma unei avarii suferite in largul Turciei, fregata a fost supusa unor reparatii in portul grec Souda, dupa care ea si-a reluat misiunea.