Imprimare
PDF

Roman ucis de doi adolescenti intr-un parc din Suedia. De cat timp era plecat din tara


Doi adolescenti suedezi sunt suspectati de uciderea unui roman fara adapost in orasul Huskvarna, la inceputul acestei luni, procurorii urmand sa ceara mentinerea in arest a unuia dintre ei, informeaza joi site-ul de stiri thelocal.se.
Romanul Gheorghe Hortolomei-Lupu, in varsta de 48 de ani, cunoscut drept ”Gica”, a fost gasit mort intr-un parc din Huskvarna, langa Jönköping.
 
In urma autopsiei, politia a deschis dupa o saptamana o ancheta pentru omor. Imagini video cu adolescentii batandu-l si hartuindu-l pe barbat au circulat pe retelele sociale.
 
La inceputul acestei saptamani, politia a arestat un suedez de 16 ani, rezident in Huskvarna. Procurorii urmeaza sa ceara mentinerea in arest a adolescentului. Avocatul tanarului spune ca acesta neaga acuzatiile.
 
Celalalt adolescent este si el suspect de uciderea barbatului, dar este prea tanar pentru a raspunde penal.
 
Alti doi baieti, ce au tot sub 15 ani, au fost la randul lor interogati de politie. Ei sunt suspectati ca au agresat sau hartuit victima inainte de decesul acesteia, a relatat presa suedeza.
 
”Avem o idee despre ceea ce s-a intamplat”, a declarat detectivul de politie Stefan Sundling la postul SVT.
 
Romanul sosise in Suedia in urma cu circa patru ani, din judetul Bacau, potrivit celor care l-au cunoscut.
 
A muncit in zona Jönköping-Huskvarna la cules de fructe, dupa care a devenit colector de sticle si cersetor. A fost implicat in eforturile unui grup local pentru ajutorarea altor migranti europeni in Suedia, dar sanatatea i s-a deteriorat grav in ultimele luni.
 
Prietenii sai si l-au amintit in aceasta saptamana ca un om ”prietenos, recunoscator si de treaba”, mai scrie site-ul citat.