Imprimare
PDF

Reactia Papei Francisc, in urma summitului intercoreean. ”Insotesc in rugaciune rezultatul pozitiv”


Papa Francisc a dat duminica asigurari ca s-a rugat pentru ”rezultatul poziv” al summitului intercoreean de vineri si ”angajamentul curajos” al liderilor celor doua tari in favoarea pacii, relateaza AFP.
”Insotesc in rugaciune rezultatul pozitiv al summitului intercoreean de vineri si angajamentul curajos pe care si l-au asumat liderii celor doua parti in vederea realizarii unui parcurs al pacii sincer, in favoarea unei penisnule coreene eliberate de arme nucleare”, a declarat Papa dupa rugaciunea Regina Coeli.
 
”Ma rog la Domnul ca speranta unui viitor al pacii si prieteniei fraterne sa nu fie dezamagit si pentru ca colaborarea (intre cele doua Corei) sa poata sa continue, sa dea roade benefice poporului coreean mult iubit si lumii intregi”, a conchis Papa argentinian.
 
Francisc a dat asigurari miercuri, cu douazile inainte de intalnirea istorica intre liderul nord-coreean Kim Jong Un si presedintele sud-coreean Moon Jae-in, ca ”Sfantul Scaun insoteste, sustine si incurajeaza” aceasta intalnire si doreste un ”dialog transparent” si un ”parcurs concret al reconcilierii”.