Imprimare
PDF

Reactia Moscovei, dupa ce Theresa May a anuntat expulzarea a 23 de diplomati rusi


Ambasada Rusiei la Londra a condamnat, miercuri, decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomati rusi pe motiv ca Moscova este ”vinovata” de otravirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury.
Oficialii rusi au transmis ca masura partii britanice constituie un ”act ostil” care este ”total inacceptabil, nejustificat si obtuz”, transmite dpa.
 
″Intreaga responsabilitate pentru deteriorarea relatiilor dintre Rusia si Regatul Unit ii revine actualei conduceri politice britanice″, a mentionat ambasada rusa la Londra intr-o declaratie.
 
Ministerul de Externe britanic l-a convocat pe ambasadorul rus Aleksandr Iakoveno pentru a-l informa ca 23 de diplomati rusi sunt declarati personae non grata, mentioneaza declaratia citata.
 
La randul sau, purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a afirmat miercuri ca nu ii revine premierului britanic sa faca judecati de valoare despre ministrul de externe rus Serghei Lavrov.
 
″Theresa, Lavrov este un ministru rus, nu unul britanic. Iar cel care il evalueaza este presedintele rus. Inteleg ca v-ar placea sa fie altfel, dar ministrul vostru este Boris Johnson″, a scris Zaharova pe pagina sa oficiala de Facebook.
 
Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, ca Londra va expulza 23 de diplomati rusi, considerand ca Moscova este ”vinovata” de otravirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (in sud-vestul Angliei). De asemenea, sefa executivului britanic a anuntat ”suspendarea contactelor bilaterale” cu Rusia. Numarul diplomatilor rusi acreditati in Marea Britanie era pana acum de 59.