Imprimare
PDF

Premierul David Cameron, decizie despre un al doilea referendum despre Brexit


Marea Britanie nu va organiza un al doilea referendum cu privire la apartenenta sa la Uniunea Europeana daca rezultatul consultarii din 23 iunie va fi unul strans, a declarat marti prim-ministrul David Cameron, transmite Reuters.

Cu mai putin de sase saptamani inaintea datei referendumului, sondajele de opinie indica rezultate contradictorii cu privire la optiunile alegatorilor, unele anticipand un rezultat pe muchie de cutit.

Intr-un interviu aparut marti in cotidianul Daily Mirror, liderul Partidului pentru Independenta Marii Britanii (UKIP, anti-UE), Nigel Farage, a declarat ca, daca rezultatul va fi favorabil ramanerii in UE, cu un scor strans de 52%-48%, dezbaterea va echivala cu o 'afacere neterminata'. 'In cazul in care campania pentru ramanere (in UE) va castiga cu doua treimi la o treime, aceasta va pune capat' dezbaterii, a punctat Farage.

Solicitat de un reporter sa comenteze afirmatiile liderului UKIP, premierul Cameron a replicat ca acestea arata ca sustinatorii iesirii din UE se indreapta spre esec.

'Cred ca, atunci cand oamenii incep sa vorbeasca despre un al doilea referendum inainte chiar ca primul sa fi avut loc, aceasta demonstreaza in mod clar ca pierd disputa', a afirmat Cameron, cu ocazia unui eveniment gazduit de Forumul Economic Mondial (WEF), scrie agerpres.ro.

'O spun cat se poate de clar: un referendum este un referendum, se intampla o data intr-o generatie, este o oportunitate unica in viata', a adaugat premierul, subliniind ca 'nu poti avea referendumuri la nesfarsit'.