Imprimare
PDF

Politia franceza a dejucat un plan de atac la adresa presedintelui Emmanuel Macron


Sase persoane au fost arestate, marti, ca parte a unei investigatii preliminare a unui atac suspectat la adresa presedintelui francez Emmanuel Macron, relateaza Reuters.
Cele sase persoane au fost arestate sub suspiciunea de a pune la cale un “plan imprecis si prost conceput” pentru a efectua “actiuni vioolente” impotriva presedintelui, a mai precizat Reuters, citand o sursa oficiale apropiata investigatiei.
 
Televiziunea franceza BFM TV a indicat ca persoanele in cauza ar fi de extrema-dreapta, informatiile neputand fi, insa, confirmate. Arestarile au fost efecutate in trei zone diferite ale tarii, dar este neclar daca exista o legatura directa intre ele.
 
Arestarile au venit la doar cateva zile de la sustinerea unui discurs, duminica, de catre Emmanuel Macron, care a avut ca tema principala pericolele reprezentate de miscarile de extrema-dreapta.
 
Cu acea ocazie, presedintele francez a precizat ca plafonarea din timpul anilor ’30 a deschis drumul ascensiunii lui Adolf Hilter si a lui Mussolini.