Imprimare
PDF

Phenianul cere SUA sa adopte o ”atitudine serioasa” pentru mentinerea pacii


Coreea de Nord a cerut luni SUA sa ii inteleaga pozitia si sa adopte o ”atitudine serioasa” pentru a contribui la mentinerea pacii si a stabilitatii in Peninsula Coreeana, relateaza Reuters.
Ri Jong Hyok, director al Institutului pentru Reunificare Nationala si vicepresedinte al Adunarii Populare Supreme din Coreea de Nord, a afirmat ca tara sa incearca sa construiasca ”o noua lume pasnica, fara agresiune si razboi” si ca nimic nu ar putea bloca obiectivul dialogului intercoreean si al reunificarii.
 
″Acum este momentul potrivit pentru a pune capat politicii ostile si anacronice a Statelor Unite impotriva Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord) si sanctiunilor si presiunilor inutile ale SUA″, a declarat Ri Jong Hyok.
 
SUA ar trebui sa inteleaga corespunzator pozitia noastra si sa aiba o atitudine serioasa si sincera pentru a contribui la mentinerea pacii si a stabilitatii in Peninsula Coreeana - a adaugat oficialul de la Phenian.
 
Presedintele american Donald Trump a fost de acord sa se intalneasca cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un in luna mai, dupa ce oficiali sud-coreeni au transmis un mesaj pe care liderul de la Phenian ar fi dorit sa-l trimita lui Trump in legatura cu procesul de denuclearizare.