Imprimare

Pedeapsa primita de politistul care a ucis 19 femei pentru ca erau “un rau pentru societate”


Un fost politist din Siberia a fost condamnat la inchisoare pe viata dupa ce a fost gasit vinovat de moartea a 19 femei.
Supranumit de presa “Jack Spintecatorul din Siberia” sau ”Maniacul din Novosibirsk”, acesta a fost acuzat ca a ucis si mutilat 19 femei, fiind, oficial, al doilea fost politist criminal in serie din Rusia. Anchetarea crimelor oribile a durat aproape 18 ani.
 
Evgeny Chuplinsky a socat intreaga Rusie prin criminele sale mai ales ca barbatul in varsta de 52 de ani era un angajat model si era sotul perfect, dar in realitate ducea o viata dubla.
 
Casatorit cu o stomatoloaga de succes si foarte frumoasa, a tintit prostituate din Novosibirsk si a incercat sa-i conduca pe anchetatorii pe piste false crestand pe trupurile victimelor insemne sataniste, relateaza The Siberian Times.
 
Astfel, multa vreme criminalistii i-au suspectat de comiterea crimelor pe membri unor sectelor.
 
Potrivit anchetatorilor, fostul politist a folosit un cutit pentru a transa sanii victimelor si pentru a le mutila. La unul din interogatorii, barbatul le-a spus anchetatorilor ca prostituatele erau “un rau pentru societate”, dar ulterior si-a retras declaratia si nu a mai recunoscut crimele.
 
Chuplinsky este tatal a doua fetite. Politistii au stabilit ca a comis crimele intre 1998 si 2005. Victimele sale erau femei cu varste intre 18 si 31 de ani. Bucati din cadavrele acestora au fost ascunse in diferite zone din Novosibirsk.
 
Politia a inceput sa-l suspecteze dupa ce el s-a pensionat. In tot acest timp au fost anchetati intre 5.000 si 8.000 de suspecti.
 
O proba ADN a fost cea care l-a pus pe lista suspectilor, iar Chuplinsky a incercat sa se apere spunand ca, atunci cand era politist, printre informatorii lui se numarau si mai multe prostituate si ca astfel se poate explica prezenta amprentei lui genetice.
 
Cele 19 prostituate au fost ucise dupa acelasi tipar; erau luate de pe strada unde isi desfasurat activitatea si duse la marginea orasului, unde erau omorate si mutilate.