Imprimare
PDF

Palatul Buckingham a dezvaluit consimtamantul scris al reginei Elisabeta pentru nunta printului Harry


Palatul Buckingham a dezvaluit consimtamantul scris al reginei Elizabeth II pentru nunta printului Harry cu Meghan Markle, cu o saptamana inaintea evenimentului care va avea loc la Windsor.
Documentul este scris de mana pe pergament - folosit doar pentru cele mai importante acte de stat - decorat cu un dragon rosu, care simbolizeaza Tara Galilor, si embleme florale ale Marii Britanii - tradafirul, scaietele si trifoiul. In plus, este adaugata si emblema printului Harry, inclusiv trei scoici din blazonul familiei Spencer.
 
In dreapta textului se afla un alt trandafir, simbol si al Statelor Unite, si cate doi maci galbeni, ce simbolizeaza statului California, unde isi are originile Meghan Markle.
 
Consimtamantul este semnat, in dreapta sus, „Elizabeth R.” (de la latinescul regina, n.r.) si va fi inmanat celor doi dupa nunta.
 
Printul Henry Charles Albert David de Wales, al saselea in linia succesiunii la tronul Marii Britanii, si Rachel Meghan Markle se vor casatori pe 19 mai, dupa ce si-au anuntat logodna in luna noiembrie a anului trecut.
 
Legea cere ca primii sase succesori la tronul Marii Britanii sa aiba nevoie de consimtamantul scris al reginei.