Imprimare
PDF

O jurnalista din Germania rapita de sirieni a reusit sa scape


O femeie insarcinata din Germania, Janina Findeisen, a fost rapita de sirieni in anul 2015 si a fost nevoita sa nasca in captivitate in luna decembrie, iar miercuri a reusit sa fuga impreuna cu copilul si sa ajunga in Turcia, potrivit Ministerului de Externe din Germania. La acest moment, atat femeia, cat si copilul se afla in stare buna, in afara oricarui pericol.

”Guvernul german respira usurat dupa rezolvarea cazului, avand in vedere situatia din Siria extrem de dificila”, a declarat Ministerul de Externe din Germania.

Femeia in varsta de 27 de ani este jurnalista si lucreaza pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung din Munchen si pentru televiziunea nemteasca NDR.

Janina ar fi fost rapita de gruparea islamista Nusra Front, care recent si-a luat numele de Jabhat Fateh al-Sham (JFS). Teroristii au cerut o recompensa de 5 milioane de euro in schimbul eliberarii jurnalistei, potrivit ziarului Libertatea.

Aceasta ar fi fost ademenita in Siria de o femeie pe care o cunostea si care ii promisese informatii in exclusivitate despre militantii islamisti.