Imprimare
PDF

Noua Zeelanda, lovita de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade: Autoritatile au emis alerta de tsunami


Cutremur de magnitudine mare, la adancime mica, in apropiere de Christchurch (Noua Zeelanda). Un cutremur de magnitudine mare a lovit astazi Noua Zeelanda. Seismul s-a produs la adancime mica. A fost emisa alerta de tsunami.

Cutremurul s-a produs in apropiere de orasul Christchurch, devastat in 2011 de un seism cu magnitudinea 6,3.
Un val seismic cu inaltimea de pana la un metru a lovit regiunea North Canterbury din Insula de Sud. Potrivit specialistilor, este destul de semnificativ si de aceea populatia ar trebui sa ia in serios alerta de tsunami. Locuitorii din Wellington spun ca pe strazi sunt cioburi de la geamurile care s-au spart. O serie de replici s-au inregistrat in intreaga tara, cea mai puternica avand magnitudinea de 6,2.
Institutul american pentru geofizica, USGS, a revizuit magnitudinea cutremurului la 7,8, iar adancimea la 23 de kilometri. Epicentrul a fost la 91 de kilometri de orasul Christchurch, puternic afectat de un alt seism, cu magnitudine 6,3, care s-a produs in 2011. Atunci si-au pierdut viata 185 de oameni.

Pentru moment nu exista informatii despre victime sau pagube materiale. Seismul a fost resimtit si in insula de nord, unde se afla capitala Wellington. A fost urmat de cel putin trei replici cu magnitudinea mai mare de 5, in decurs de 50 de minute, conform B1 TV.