Imprimare
PDF

Nou incident la United Airlines. Un ciobanesc german a fost trimis din greseala in Japonia


Irgo, un ciobanesc german in varsta de 10 ani, care zbura cu familia din Oregon in Kansas, a stat in avion fara apa si mancare timp de 16 ore, din cauza companiei aeriene, care l-a trimis din greseala in Japonia.
Cand familia Swindle a decis sa se mute din Oregon in Wikita, a decis sa nu isi lase animalul de companie in urma. Astfel, membrii familiei s-au imbarcat la bordul avionului, in timp ce Irgo a fost dus in compartimentul special dedicat animalelor, insa marti, cand Kara Swindle a mers sa isi recupereze ciobabescul german din Aeroportul din Kansas, a descoperit ca in loc sa o astepte acolo, el era in drum spre Japonia.
 
Incidentul s-a petrecut din cauza unei escale, astfel ca atunci cand a fost preluat din Denver, in loc sa fie imbarcat intr-un zbor spre Kansas, a fost trimis spre orasul japonez Narita, scrie CNN.
 
„Habar nu aveam unde este. Am inceput sa plang, pentru ca a venit ca un soc. Ei nu stiau unde e Irgo pana miercuri la 2.30 noaptea, cand avionul a aterizat in Japonia”, a spus femeia.
 
Potrivit acesteia, a fost prima data cand Irgo – adoptat de familie in urma cu patru ani – a zburat cu avionul. Mai mult de atat, ea s-a plans ca a fost tinut fara apa sau mancare timp de 16 ore.
 
In replica, compania aeriana United Airlines si-a cerut scuze: „A aparut o eroare in timpul escalei, iar doua animale de companie au fost trimise spre destinatii gresite. Am anuntat pasagerii cand animalele lor au ajuns in siguranta la destinatia gresita si vom face in asa fel incat sa se intoarca acasa cat mai curand. Ne cerem scuze pentru eroare si tinem legatura cu cei care le-au adapostit peste noapte”.
 
La randul ei, stapana lui Irgo a precizat: „Sper ca vor avea mai multa grija de animale de acum incolo. Ii cam trateaza ca pe niste bagaje. Sper sa introduca reguli pentru ca astfel de situatii sa nu mai apara. Nu vreau sa mai treaca cineva prin asta.”
 
Este al doilea incident din aceasta saptamana. Cu o zi inainte, un buldog francez a murit in timpul unui zbor intre Houston si New York, dupa ce o stewardesa i-a spus stapanei sa ii puna in compartumentul pentru bagaje. In replica, compania a deschis o ancheta, „pentru ca astfel de cazuri sa nu mai aiba loc.”