Imprimare
PDF

Melodia de Craciun care a fost interzisa la radio pentru ca „incurajeaza violul”


Una dintre melodiile populare in perioada sarbatorilor de iarna, difuzata la radiouri din intreaga lume, a fost interzisa la un post din Ohio, dupa ce mai multe persoane s-au plans ca este „inadecvata”, „manipuleaza” si „incurajeaza violul”.
Ascultatorii unei statii de radio din Cleveland, Ohio, s-au plans ca mesajul melodiei este in contradictie cu miscarea #MeToo. De aceea, Star 102 Cleveland a realizat un sondaj pe pagina de Facebook, sa afle daca ascultatorii nu mai vor sa auda melodia la radio. 94% au raspuns ca nu vor ca melodia sa nu mai fie difuzata, pe motiv ca este „clasica”.
 
Cu toate acestea, un realizator radio a sustinut ca versurile sunt „gresite” si „manipuleaza”, motiv pentru care melodia nu va mai fi difuzata la radio.
 
„Lumea in care traim este foarte sensibila si oamenii se supara usor, insa intr-o lume in care miscarea #MeToo le-a dat femeilor vocea pe care o meritau, cantecul nu mai are ce cauta (n.r – pe post)”, a sustinut Glenn Anderson.
 
Melodia „Baby It’s Cold Outside” a fost scrisa de Frank Loesser in 1944 si, de-a lungul anilor, a fost cantata de Lady Gaga, Michael Buble, Tom Jones, Cerys Matthews si de actori precum Will Ferrell si Zooey Deschanel.
 
Melodia are forma unei conversatii in care un barbat incearca sa convinga o femeie sa ramana la el peste noapte, din cauza vremii nefavorabile. Femeia ii spune: „Chiar trebuie sa plec”, la care el insista: „Dar, draga, e frig afara”.
 
Intr-un alt vers, ea il intreaba „ce e in bautura”, iar el ii spune ca „nu sunt taxiuri disponibile”, vers interpretat de unii ascultatori ca o aluzie la viol.