Imprimare
PDF

Liceenii romani sunt invitati sa candideze la programul Camp Kennedy 2017


Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de American Councils for International Education invita liceenii cu varsta cuprinsa intre 16-18 ani sa candideze la Scoala de Vara pentru Educatie  Civica, Participare Activa si Leadership, denumita „Camp Kennedy”, ce va avea loc la Bucuresti in perioada 8-14 august.

Acest program isi propune sa ofere liceenilor din Romania, pasionati de implicare civica, oportunitatea de a invata cum functioneaza statul roman, care este rolul cetateanului intr-o societate  democratica si cum pot ei sa se implice activ, aducand schimbari pozitive in comunitatile din care provin. Participarea in cadrul primei editii a programului Camp Kennedy in Romania este gratuita, cei 25 de participanti ce urmeaza a fi selectati avand asigurate integral facilitatile de cazare, transport, materiale si sesiunile educative cu traineri si invitati de prestigiu.

Camp Kennedy este dedicata liceenilor vizionari, creativi, implicati si urmareste dezvoltarea leadershipului civic si a cetateniei active in randul participantilor. Liceenii participanti vor  avea parte de activitati diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri si sesiuni de informare sau vizite in institutii publice de interes pentru tematica programului.  La finalul Scolii de Vara, participantii vor fi mentorati in vederea implementarii  unor proiecte locale, in comunitatile sau liceele din care provin. Cele mai creative si de impact proiecte vor fi ulterior premiate si apreciate public.
 
Camp Kennedy isi propune sa omagieze, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea sa, preseditele american careia ii poarta numele, John F. Kennedy si sa incurajeze tinerii in a cunoaste  si aplica principiile unuia dintre cei mai iubiti presedinti din istoria Statelor Unite ale Americii.
 
Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:
•      au cetatenie romana;
•      sunt, la momentul inscrierii, elevi de liceu in licee de orice profil, din mediul rural si urban;
•      au minim 16 ani si maxim 18 ani impliniti in momentul inceperii programului (8 august 2017);
•      au cel putin un nivel mediu de cunostinte de limba engleza;         •      sunt creativi, implicati civic si cu rezultate scolare si extrascolare bune;
•      demonstreaza interes fata de tematica programului;
•      sunt dispusi sa organizeze minim un proiect civic local, in perioada 15 august- 15 octombrie 2017;

Cei interesati pot aplica online pana pe data de 20 iunie,  completand aplicatia disponibila aici: http://americancouncils.ro/programe/camp-kennedy/apply-here/.
Ulterior evaluarii aplicatiilor online, un numar limitat de candidati vor fi invitati sa sustina si un interviu online, in limba engleza.

Informatii complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro  
 
Persoana de contact:

Eliza Chirila, American Councils Country Representative
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0769 696 698