Imprimare

Kremlinul acuza Ucraina ca ar folosi asasini ISIS pentru “atacuri teroriste in Rusia”


FSB a anuntat luni arestarea unui „agent operativ” al Statului Islamic care ar fi lucrat pentru autoritatile ucrainene, planuind asasinarea liderilor separatisti din Donbas.
Barbatul, identificat de serviciile Kremlinului drept Mejid Magomedov, nascut in 1988 in Daghestan, a fost arestat duminica in regiunea Smolensk, scrie Ria Novosti. Potrivit FSB, omul era agent operativ al Statului Islamic si ar fi marturisit ca punea la cale asasinarea unuia dintre liderii separatistilor pro-rusi din estul Ucrainei, un comandant rebel stabilit in Rusia.
 
FSB a transmis agentiilor oficiale de presa ale Kremlinului si imagini cu momentul arestarii.
 
Mai mult, presupusul atentator ISIS ar fi declarat ca a primit misiunea de la serviciul ucrainean, SBU, si de la militantii extremisti din gruparea „Sectorul de dreapta”. El ar fi vizitat la inceputul anului Ucraina si ar fi fost insarcinat cu acest asasinat, pentru care ar fi urmat sa primeasca 10.000 de dolari.
 
Magomedov ar fi spus ca „serviciile secrete ucrainene sustin pe teritoriul Ucrainei luptatorii Statului Islamic, oferindu-le siguranta, fonduri, arme si explozibili pentru a organiza atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei”, potrivit comunicatuluI FSB.