Imprimare

Italia zguduită de proteste: Manifestanții cer deschiderea școlilor fără reducerea orelor


Proteste au avut loc joi seara în 60 de piețe din Italia. Italienii cer deschiderea școlilor fără reducerea orelor și cu prezența tuturor elevilor, potrivit Mediafax.
 
Protestul a fost organizat de comitetul „Prioritate pentru școală”, iar manifestații au avut loc în 60 de piețe din orașele italiene, de la Florența la Ragusa, de la Roma la Varese, de la Palermo la Modena, de la Milano la Napoli.
 
Părinții, profesorii și elevii au ieșit în stradă, cerând deschiderea școlilor fără reducerea orelor și cu prezența tuturor elevilor. Protestului i s-au alăturat peste 40 de organizații, sindicate, asociații de profesori, părinți și studenți, transmite ANSA.
 
Conform la Repubblica, în piețe au ieșit elevi supărați, părinți și profesori, dar și directori, care spun că din septembrie va cădea peste ei întreaga responsabilitate în privința redeschiderii școlilor.
 
Potrivit unui proiect care circulă acum în Italia, școlile ar urma să se deschidă cu puțini copii în clase, iar lecțiile ar urma să dureze 40 de minute în loc de 60.