Imprimare
PDF

Italia: Un roman a fost lovit de un carabinier, dar tot el era sa ajunga la inchisoare. Cum a fost achitat de judecator


I.C., un roman de 36 de ani, a fost achitat de judecatorii din Firenze dupa ce a fost acuzat ca a agresat politia si ca a bagat in spital doi carabinieri, informeaza Gazeta Romaneasca.

Totul a inceput pe 5 martie 2014 cand I.C. si alti cativa zeci de romani care lucrau la Mondo Convenienza au organizat o manifestati pasnica impotriva modului in care erau tratati de firma angajatoare.

Ei au refuzat sa plece din fata sediului firmei, dar nu au pus vreo rezistenta activa. Intr-un final, ei au fost indepartati de politie si de carabinieri. I.C. a fost acuzat ca a agresat politistii si ca a batut doi carabinieri care au avut nevoie de cinci zile de ingrijiri medicale.

Chiar daca la inceput agentii pareau sa-l incrimineze in mod inexorabil, la inceperea procesului, nu s-au constituit parte civila impotriva lucratorului roman. Mai apoi, ei au depus marturie si au sustinut ca au fost agresati de el.

Avocatul romanului, insa, aflase ca politia filmase evenimentele din acea zi, deci chiar ea avea dovada ca romanul nu fusese violent. El a reusit sa-l convinga pe judecator sa ceara politiei acel material, care avut prezentat ulterior la tribunal.

In inregistrare s-a putut vedea ca I.C. nu a agresat agentii. Din contra, un carabinier apare in timp ce aplica un picior cu bocancul in capul lui I.C., in timp ce acesta este complet imobilizat la pamant de ceilalti agenti.

In restul procesului cativa colegi ai lui I.C., audiati ca martori la cererea apararii, au confirmat apoi metodele utilizate de politie impotriva inculpatului. In plus, avocatul a prezentat certificatele medicale de la Urgenta ale lui I.C. pentru leziunile suferite.

Nu se stie daca procuratura din Firenze va face apel impotriva verdictului de achitare din prima instanta dar, pentru moment, justitia s-a facut.