Imprimare
PDF

Inundatii devastatoare in Mallorca. Doi britanici, gasiti morti intr-un taxi luat de viitura


Cel putin noua persoane, dintre care doi britanici, si-au pierdut viata, si mai multe sunt date disparute in urma puternicelor inundatii care au lovit Mallorca, principala insula din arhipelagul turistic Baleare, in noaptea de marti spre miercuri.
Potrivit unui purtator de cuvant al delegatiei guvernului spaniol in Insulele Baleare, sase persoane a caror identitate este cunoscuta sunt in continuare date disparute, insa “numarul acestora ar putea fi mai mare”.
 
In imaginile publicate pe retelele de socializare pot fi vazute masini luate de torentii de apa maronie care au maturat strazile inguste.
 
Un cuplu de britanici se numara printre victime. Cei doi au fost gasiti intr-un taxi luat de viitura, relateaza Daily Mail. Un rau din apropierea orasului Sant LLorenc des Cadassar a iesit din matca si a luat pe sus toate autoturismele.
 
Ploile, care au cazut in doar cateva ore, au surprins prin intensitatea lor. “Au fost inregistrati 220 de litri de ploaie pe metru patrat”, a precizat guvernul regional al Insulelor Baleare.
 
Rafael Nadal, originar dintr-un sat din apropierea zonei afectate, a anuntat pe Instagram ca a pus la dispozitie camerele centrelor sale sportive de pe insula pentru persoanele sinistrate in urma acestor inundatii.
 
Guvernul regional al Insulelor Baleare a decretat trei zile de doliu.