Imprimare
PDF

Igor Dodon, la o intalnire cu Lukasenko: „Eu as vrea sa avem o dictatura ca-n Belarus”


Presedintele moldovean Igor Dodon a afirmat, miercuri, ca si-ar dori in tara sa o „dictatura” similara cu cea din Belarus. Afirmatiile au venit la finalul unei intrevederi cu omologul sau belarus Aleksandr Lukasenko.
„Eu as vrea sa avem asa o dictatura (n.r - ca in Belarus) in agricultura, in economie, in sfera sociala. Si, credeti-ma, majoritatea cetatenilor (moldoveni) tot asta si-ar dori, pentru ca Belarusul ocupa pozitii bune in ratingurile economice internationale”, a declarat Igor Dodon, citat de Radio Chisinau, informeaza Agerpres.
 
Dodon a facut aceste afirmatii dupa ce Aleksandr Lukasenko a remarcat ironic ca in Republica Moldova este democratie „nu dictatura ca in Belarus”.
 
La randul sau, Lukasenko a afirmat ca Republica Moldova este „coltul de rai’ al fostei Uniuni Sovietice, potrivit portalului Deschide.md.
 
„Noi stim foarte bine care e atitudinea fratilor moldoveni fata de belarusi. Eu am venit ca in propria mea republica, acesta este coltul de rai al fostei Uniuni Sovietice”, a apreciat liderul de la Minsk, conform canalului media citat.
 
In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Igor Dodon i-a multumit lui Lukasenko pentru sprijinul acordat de Belarus in obtinerea statutului de observator al Republicii Moldova in cadrul Uniunii Euroasiatice.
 
La 3 aprilie, Igor Dodon a semnat cu seful Comisiei Economice Euroasiatice, Tigran Sarkisyan, un memorandum de cooperare intre Uniunea Economica Euroasiatica si Republica Moldova. Memorandumul a fost criticat dur de premierul moldovean Pavel Filip si presedintele parlamentului, Andrian Candu, care au precizat ca documentul este nul si nu are putere juridica.