Imprimare

Germania planuieste sa pregateasca refugiatii pentru a deveni mecanici de tren


Regiunea germana Baden-Wurttemberg a subliniat marti planuri de a antrena refugiati pentru a deveni mecanici de tren, ca parte din eforturile autoritatilor de a profita de forta de munca creata de refugiatii ajunsi in tara in 2015, scrie Politico.
„Dupa 15 luni, persoanele care au statut de rezident in tara si o cunoastere buna a limbii germane ar trebui sa se pregateasca pentru aceasta profesie importanta”, a informat Ministerul Transporturilor din regiune intr-un comunicat, scrie News.ro.
 
Sub acest plan, statul va co-finanta cursuri de pregatire iar companiile feroviare vor infiinta programe de predare a limbii germane care sa includa termeni specifici meseriei.
 
Exista in jur de 44.000 de refugiati care pot lucra in Baden-Wurttemberg, a informat ministerul. Programul promite sa ii plateasca cu 2.100 de euro pe luna, salariul brut.
 
„Proiectul ar putea deveni un model pentru pregatirea refugiatilor. Acest lucru ar putea fi vazut cu interes in alte sectoare, care cauta muncitori priceputi printre refugiati”, a declarat Christian Rauch, directorul biroului regional al Agentiei Federale de Angajari din Germania.