Imprimare

Franța consideră că este prea devreme pentru a deschide discuțiile privind aderarea statelor balcanice la Uniunea Europeană


Franța consideră că este prea devreme pentru a deschide discuțiile privind aderarea statelor balcanice la Uniunea Europeană, a declarat marți un oficial din cadrul Administrației prezidențiale franceze, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit MEDIAFAX.
 
Franța a reiterat marți că se opune momentan începerii negocierilor privind aderarea Albaniei și Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, avertizând că nu poate aproba astfel de negocieri până când UE europeană nu va adopta noi reforme.
 
Franța consideră că Uniunea Europeană trebuie reformată din interior pentru a putea face față unor provocări ca migrația sau schimbările climatice înainte de a accepta noi membri, iar Albania și Macedonia de Nord trebuie să implementeze mai multe reforme înaintea deschiderii negocierilor.
 
Liderii principalelor instituții ale Uniunii Europene au cerut statelor membre, la începutul lunii octombrie, demararea negocierilor pentru aderarea Albaniei și Macedoniei de Nord la Blocul comunitar.