Imprimare
PDF

Fostul presedinte francez Francois Hollande, audiat in dosarul uciderii jurnalistilor RFI


Fostul presedinte francez Francois Hollande a fost audiat, luni, ca martor in cadrul anchetei privind asasinarea a doi jurnalisti ai Radio France Internationale (RFI) in Mail, in 2013.
Judecatorii parizieni care ancheteaza rapirea si asasinarea lui Ghislaine Dupont si Claude Verlon l-au audiat pe Hollande la 11 ianuarie in legatura cu conversatii „off the record” cu jurnalistii in care el ar fi mentionat informatii ce pareau sa contrazica investigatiile, potrivit unor surse citate de AFP, informeaza Agerpres.
 
Fostul sef al Directiei Generale a Securitatii Externe (DGSE) franceze, Bernard Bajolet, a fost de asemenea audiat, la 10 decembrie.
 
La 2 noiembrie 2013, un convoi de militari francezi a descoperit cadavrele reporterilor, impuscati mortal, nu departe de camioneta celor care i-au rapit, ramasa in pana, conform anchetatorilor, care iau in considerare ca pista principala de investigatie o luare de ostatici ratata a unui grup de jihadisti.
 
Ghislaine Dupont, 57 de ani, si Claude Verlon, 55 de ani, erau atunci in misiune pentru un reportaj in regiunea Kidal, in nord-estul Mali.
 
Asociatia care este parte civila in acest caz in Franta, „Prietenii lui Ghislaine Dupont si Claude Verlon”, a cerut in noiembrie aceste audieri, deconcertata de anumite afirmatii atribuite lui Francois Hollande si Bernard Bajolet in cadrul unor discutii secrete cu jurnalistii.