Imprimare
PDF

Foamete extrema in Venezuela: Oamenii mananca porumbei, caini sau pisici pentru a supravietui. Cauza acestor grozavii se poate raspandi la nivel mondial


Doi oameni si au pierdut viata iar mai multi au fost raniti dupa ce s-au ingramadit in fata unui depozit cu mancare. Pentru a-si potoli foamea, oamenii apeleaza la gesturi extreme: prind porumbei, caini si pisici pentru a se hrani, iar putinele alimente care ajung in magazine sunt furate.

Intre timp, presedintele Venezuelei a decretat starea de urgenta din cauza unor presupuse comploturi atribuite Statelor Unite si unei tari din Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol in scopul inlaturarii regimului de la Caracas, informeaza B1 TV.

Oamenii se aseaza inca din timpul noptii la cozi in fata magazinelor pentru a face rost de un pachet de mancare. Din cauza situatiei critice, venezuelnii pandesc fiecare depozit despre care apar zvonuri ca urmeaza sa fie alimentat cu lapte, faina, ulei sau zahar.

Chiar daca alimnetele sunt suplimentate tot nu ajung. Asa ca incepe lupta pentru mancare. Depozitele sunt luate cu asalt ba chiar unele pachete sunt furate de cei care se aflau in randurile din fata. Iar de aici pana la incidente nu mai este decat un pas. In imbulzeala generala, doi oameni au murit striviti si mai multi au fost raniti.

Mai mult, sunt zvonuri potrivit carora venezuelenii au ajuns si la gesturi extreme. Oamenii au ajuns sa vaneze caini, pisici si porumbei in lipsa alimentelor.

Intre timp presedintele Venezuelei Nicolas Maduro, a decretat starea de urgenta din cauza unor presupuse comploturi atribuite Statelor Unite si unei tari din Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol in scopul inlaturarii regimului de la Caracas. Maduro nu a oferit detalii despre presupusele comploturi si a decretat starea de urgenta pentru 60 de zile.