Imprimare
PDF

„Fie il omor eu, fie ma omoara el”. Un japonez i-a dat o lovitura de karate unui urs, dupa ce s-a vazut amenintat de acesta


Un japonez, in varsta de 63 de ani, marturiseste ca a scapat cu viata, dupa ce a fost atacat de un urs negru. Barbatul spune ca a reusit sa scape din ghearele anumalului datorita karatelor, potrivit AFP.

Atsushi Aoki a mers, joi, la pescuit, intr-un parau de munte, moment in care a fost atacat de un urs. „Ursul era atat de puternic, incat m-a trantit”, a spus barbatul, la televiziunea Tokyo Broadcasting System.

Cu toate ca a fost atacat de un animal salbatic, barbatul nu a incercat sa fuga, ci a ales sa se aseze in paozitie de atac pentru a lovi ursul in ochi, cu pumnul, motiv pentru care animalul s-a speriat si a fugit.

„Mi-am spus 'fie il omor eu, fie ma omoara el”, a spus Aoki.

Ulterior, barbatul a reusit sa ajunga la masina, iar apoi a mers la spital pentru ca avea mai multe rani la cap si pe brate.

„A venit pe propriile picioare la spital fara a uita sa recupereze pestele pe care l-a prins”, a povestit un politist.

In ciuda curajului pe care l-a avut barbatul, autoritatile nu recomanda acest gen de metode in cazul unei intalniri cu numerosi ursi.